Policisté skútr našli ve čtvrtek před půlnocí v Průmyslové ulici v Praze 10. Jeho řidič byl protřelý hříšník - měl zákaz řízení a bohatou trestní minulost. Když chtěli policisté provést test na drogy, muž odmítl. Navíc jim tvrdil, že skútr mu půjčil jeho kamarád, a tak se s ním jel projet. 

Rychlá akce

Majitel skútru značky Honda oznámil krádež hodinu předtím, než policisté výtečníka dopadli. Ke krádeži došlo v pražské Troji. 

Video
Video se připravuje ...

Policisté dopadli zloděje skútru hodinu potom, co dostali oznámení o odcizení. Zlodějíček je známá firma a navíc má zákaz řízení Policie Čr

„Čtyřiatřicetiletého recidivistu, který byl pro policisty ,známou firmou' omezili na osobní svobodě a převezli na policejní služebnu. Řidič je v současné chvíli podezřelý ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázaní, za což mu v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi,“ uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová. 

Policisté se budou zabývat i tím, jak muž ke skútru přišel. „Pokud se potvrdí, že ho odcizil, hrozí mu rozšíření podezření o další trestný čin,“ dodala Siřišťová. Převzít skútr si přijel vděčný majitel, který policistům za jejich rychlou akci poděkoval.

Fotogalerie
8 fotografií