V úterý nedlouho po sedmé hodině večerní přijali policisté na tísňovou linku hovor od muže, který na Podolském nábřeží vyhrožoval sebevraždou. Když se pohotovostní motorizovaná jednotka vypravila na místo, o daném stavu se přesvědčila na vlastní oči. „Uviděli muže, který stál po kolena ve vodě. Přes telefon, který držel v ruce, komunikoval s operátorkou linky 158,“ popisuje policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Dokud muž hovořil s operátorkou, zdálo se být vše ještě relativně v pořádku. Jenomže „zničehonic zahodil mobil do vody a bezvládně se položil na hladinu. Muže okamžitě strhl spodní proud řeky Vltavy a zmizel pod hladinou,“ uvádí mluvčí. „Policistka z pohotovostní motorizované jednotky ihned skočila do vody a vytáhla muže nad hladinu. Za pomocí kolegy, který za ní vzápětí doplaval, ho uchopili za ramena a dostali na břeh.“
Video
Video se připravuje ...

Pražští policisté v úterý 25. srpna zachraňovali sebevraha z vod Vltavy. Museli ho křísit z bezvědomí. Policie České republiky

Vyhráno zdaleka nebylo. Muž byl totiž pod hladinou Vltavy dlouho, a když jej policisté za pomoci záchranného lana konečně vyvlekli na pevninu, zjistili, že nedýchá a je v bezvědomí. „Z tohoto důvodu muže uložili na bok a zajistili volný průchod dýchacích cest, přičemž při otevření jeho úst z nich vytekla voda. Po následných bolestivých podnětech přišel k vědomí a otevřel oči,“ uvádí mluvčí s tím, že muže se podařilo zachránit a nakonec si jej převzala Zdravotnická záchranná služba hl. m. Prahy.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince důvěry 800 155 555 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

Fotogalerie
5 fotografií