Cesta k cennému lupu nebyla pro lupiče vůbec snadná. Podobně jako v hollywoodských filmech totiž musel vylézt na střechu, odtud se slaňoval deset metrů světlíkem až do přízemí k prodejně. Poté udělal díru do zdi a dostal se do klenotnictví k drahým šperkům.

Pražští policisté pak ve středu odpoledne požádali veřejnost o pomoc při hledání pachatele. Výsledek na sebe nenechal dlouho čekat a podle policejní mluvčí Siřišťové již ve čtvrtek po poledni odvezli z ulice Na Příkopech k výslechu podezřelého muže. „V době zatčení měl u sebe podezřelý větší množství šperků. Zadržený je podezřelý za spáchání krádeže, za což mu v případě odsouzení hrozí až desetiletý pobyt ve vězení,“ řekla pro Blesk.cz mluvčí. Vyšetřovatelé podle Siřišťové vyčíslují ukradené šperky přibližně na 5 milionů korun. Majitel si však lupu cení daleko více. 

Milionová loupež

Pro televizi CNN Prima News majitel klenotnictví ve středu řekl, že si zloděj odnesl zboží v hodnotě kolem 30 milionů korun. „Vybral si zlato, zlato s diamanty, s drahokamy a zlato s granáty,“ uvedl majitel. V obchodě se dokonce spustil alarm a na místo přijela bezpečnostní agentura hlídající obchod a policisté.

„Firma, která střeží obchod, přišla ven s policisty, ale jak neviděli nic z ulice, tak asi nemohli vědět, že se něco stalo,“ řekl majitel obchodu a dodal, že řádění zloděje viděli až při otvíračce.

Fotogalerie
6 fotografií