Do vězení se jim moc nechtělo, a tak se raději skrývali. Dařilo se jim to ale jen do pátečního dopoledne. To právě projížděli nissanem pražskými Bohnicemi, když se je rozhodli zkontrolovat policisté. 

K jejich smůle začali posádku lustrovat a vážně se nestačili divit. „Za volantem seděl muž (21), který měl  vyslovené čtyři zákazy řízení, a to až do roku 2026. Navíc byl v celostátním pátraní, a to z důvodu, že v květnu nenastoupil do vězení,“ uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová s tím, že lump byl odsouzen za maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Navíc řídil pod vlivem drog, jak ukázal test!

Ani jeho parťák na místě spolujezdce nebyl bez poskvrnky. „Byl celostátně hledaný a sháněli ho policisté téměř z celé republiky,“ popsala mluvčí. Nejdřív se policistům snažil vyklouznout - vydával se za mladšího sourozence, platné mu to ale nebylo. „Policisté totiž tohoto recidivistu znali velmi dobře, setkali se s ním již v minulosti. Nejen že opakovaně páchal majetkovou trestnou činnost, ale byl i několikrát v celostátním pátrání. V poslední době se však s největší pravděpodobností ukrýval, jelikož měl také nastoupit do výkonu trestu odnětí svobody,“ uvedla Siřišťová.

Kradené auto

Oba zločince policisté omezili na osobní svobodě a převezli je na stanici. Právě když to celé sepisovali, dostali zprávu od kolegů z Prahy 1, že auto, v němž muži seděli, toho dne ráno někdo ukradl! „Dopoledne to na jednu z policejních služeben nahlásila sedmapadesátiletá poškozená. Oznamovatelka navíc uvedla, že ve čtvrtek večer ubytovala dva muže ve svém hotelu, kteří odešli bez zaplacení a odnesli si sebou i její klíče od auta,“ popsala mluvčí.

Řidič skončil ve vězení, na triku má navíc maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, neoprávněné užívání cizí věci a ohrožení pod vlivem návykové látky. Spolujezdec dostal pozvánku do vězení. „Za opakované páchání trestných činů musí do třiceti dní nastoupit do výkonu trestu odnětí svobody,“ dodala Siřišťová.

Fotogalerie
3 fotografie