Okamžiky hrůzy si prožila pracovnice lékárny v Zenklově ulici v Praze 8. 2. června v půl jedné odpoledne tam vtrhl ozbrojený lupič!

Přišel k pokladně a na ženu vytáhl zbraň. Po pracovnici vyžadoval peníze, pak z kasy šlohl několik tisíc korun a utekl. Podle policejní mluvčí Violety Siřišťové bylo přepadení otázkou několika vteřin a naštěstí se čin obešel bez zranění. 

„Kriminalisté zajistili kamerové záznamy, na kterých je podezřelý vidět. Zároveň šetřením v okolí získali i záběry, kde je muž zachycený těsně před přepadením,“ uvádí Siřišťová. 

Ozbrojeného muže zachytily kamery také o hodinu dříve, kdy si šel do trafiky koupit nápoj.

Zloděj si předtím, než vešel do obchodu, nasadil roušku, která zakrývala pouze ústa. Obličej byl pod jeho kšiltovkou celkem dobře vidět. Až když si z lednice vyndal nápoj a šel ho k pokladně zaplatit, roušku si nasadil i na nos. 

Po zveřejnění pátrání se policistům podařilo lupiče dopadnout. „K vypátrání podezřelého výraznou měrou pomohlo vyhodnocení stop z místa činu, práce kriminalistů a medializace případu. Tímto děkujeme všem, kteří případu věnovali pozornost.  V současné chvíli  budou kriminalisté s podezřelým mužem provádět standardní úkony trestního řízení,“ uvedla Siřišťová začátkem července. Muži hrozí až deset let v base

Fotogalerie
4 fotografie