Zloděj se do několika zaparkovaných aut vloupal v pondělí večer v Ohradní ulici na Praze 4. U dvou z nich během chvíle rozbil boční okénka a přivlastnil si z nich věci za téměř deset tisíc korun. 

Kromě několika bot a mikiny se obohatil i o satelitní navigace a další elektroniku. Jenomže mezi tou bylo i sledovací zařízení, které mu příslovečně zlomilo vaz. To totiž slouží k nalezení vozidla v případě odcizení. S ukradenými věcmi pak zmizel v nočních ulicích metropole.

Pěkně si naběhl

Následující den hned ráno majitelé vykradených aut zavolali na linku 158, aby krádež nahlásili. Jeden z nich policii oznámil, že mu chybí také sledovací zařízení, které je stále funkční. Tak mohl majitel sdělit i přibližnou polohu zařízení. 

Policisté okamžitě vyjeli do ulice na Praze 2. „Na základě místní znalosti vytipovali objekt, kde by se lup mohl nacházet. Nemýlili se. Na jedné z jeho chodeb nalezli nejen celý lup, ale i na zemi spícího muže v odcizené mikině,” uvádí policejní mluvčí Jan Rybanský.

„Třiapadesátiletý muž byl následně zadržen a předveden na policejní služebnu pro podezření ze spáchání trestných činů krádež a poškození cizí věci. Pokud bude za tyto skutky odsouzen, hrozí mu několikaletý trest odnětí svobody," dodává Rybanský.

Fotogalerie
5 fotografií