Ke krádeži došlo již v listopadu, ale až nyní získali policisté klíčový důkaz - fotku podezřelého. Tehdy se na Zelném trhu konala hromadná večerní veselice. „Muž se zpočátku tvářil jako hotové neviňátko. Příjemně se s muzikanty bavil, zpíval a dokonce i tancoval,“ uvedl mluvčí policie Petr Vala.


Pak ale využil toho, že jedna z návštěvnic nechala kabelku opřenou o stánek. Sebral ji a snažil se z místa zmizet. „Všimli si toho ale kamarádi poškozené a začali ho pronásledovat. Dobře fyzicky natrénovaný pachatel jim ale utekl,“ pokračoval Vala.

Prsten s brilianty

Žena měla v kabelce dva zlaté prsteny, z nichž jeden byl osazen briliantovými kamínky, dále taneční kostým, hedvábné vějíře a taneční boty. Škoda tak přesáhla částku 27 tisíc korun.


„Nyní se nám podařilo získat fotografii pachatele pořízenou krátce před činem. Mělo by se jednat o cizince tmavé pleti ve věku kolem 40 let, vysoký byl asi 170 centimetrů a byl střední postavy. Česky mluvil špatně. Pokud víte o koho se jedná, ozvěte se na linku 158, nebo přímo kriminalistům na telefonu 974 624 439,“ vyzval veřejnost Vala.

VIDEO: Tento ničema chtěl kabelku ukrást tak vytrvale, že táhl za sebou i prodavačku. Vzápětí byl zadržen.