Policisté v pátek večer, po deváté hodině, vyjížděli do ulice Pod Lysinami v pražských Hodkovičkách. Na místě se sešli i se strážníky pár minut po oznámení. 

V keři našli „zaparkované“ stříbrné auto a vzadu na sedačce seděl mladý muž (22). Auto bylo navíc nastartované. Podle svědků, kteří mladíka viděli vyvádět, svůj vůz proháněl ulicí tam a zpět a hlasitě túroval motor. Pak prý najednou uslyšeli ránu, jak vozidlo najelo do keře. Z místa řidiče vystoupil muž, který si následně sedl na zadní sedačku, popsali mužům zákona svědci.

Alkohol a drogy

Provedený test na alkohol byl pozitivní, mladík nadýchal dvě promile. Prokázalo se, že chlapec užil nejen alkohol, ale i drogy. „Podezřelý se pokusil z místa opakovaně odejít a na zakročující policisty byl vulgární. Několikrát neuposlechl zákonné výzvy a proto ho kolegové zpacifikovali a omezili na osobní svobodě,“ popisuje policejní mluvčí Violeta Siřišťová. 

„Dvaadvacetiletého mladíka převezli na policejní služebnu. V současné chvíli je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě odsouzení hrozí až jeden rok odnětí svobody,“ dodává Siřišťová.

Zda byl mladík skutečně řidičem stříbrného, vozidla se bude prověřovat. O tom, co se stalo totiž odmítl vypovídat. 

Video
Video se připravuje ...

Své vozidlo projížděl sem a tam po ulici a nakonec skončil v křoví. Policisté našli opilého a zdrogovaného mladíka sedět na zadní sedačce nastartovaného vozidla. Policie České republiky

Fotogalerie
3 fotografie