V pátek odpoledne ohlásila na Městskou policii hl. m. Prahy maminka šestnáctileté dívky její absenci. Strážníkům se rovněž svěřila se svými obavami, že by dívka mohla spáchat sebevraždu a že by se snad mohla nalézat v Krčském lese. „Hlídka se ihned rozjela do udané lokality a mezi stromy v těžko přístupném terénu nakonec dívku našla,“ líčí mluvčí pražských strážníků Jiřina Ernestová.

Příjemný pohled to nebyl. Dívka ležela v bezvědomí, nevykazovala žádné známky života. Okolo ní byly poházeny prázdné lahve od alkoholu a prázdné plato od léků. „Jeden ze strážníků okamžitě zahájil nepřímou srdeční masáž stlačováním hrudníku,“ popisuje Ernestová. Jeho kolega mezitím zalarmoval záchranáře a státní policii. „Pátracímu policejnímu vrtulníku pak dával baterkou světelné signály.“

Strážníkům se podařilo dívku přivést k životu, a dokonce i k vědomí ještě před příjezdem záchranářů. „Pomoci se ale začala fyzicky bránit, kopala a byla zmatená. Nakonec ji strážníci uklidnili,“ uvádí mluvčí. Posléze dívku vyvedli na zpevněnou komunikaci, kde ji zabalili do termofólie a vyčkali příjezdu záchranářů, kteří si pacientku převzali do péče.
Fotogalerie
5 fotografií