Údajný pilot a žena se seznámili letos na jaře. Následně spolu byli několik týdnů v internetové komunikaci, během které podle ženy probíhaly také videohovory. Muž následně dostal nápad, že přiletí do Prahy.

„Jenže James Greg, jak se ženě představil, neměl na tento výlet dostatek peněz. Proto požádal, jestli by mu na účet neposlala 1000 dolarů, což se také následně stalo. V den domluveného příletu jela žena čekat přílet svého milého na letiště, leč se ani po třech hodinách nedočkala a jela zpátky domů,“ uvedl k případu policejní mluvčí Jan Daněk.

Podvod tou dobou však ještě nebyl dokonán. Ženě totiž zazvonil telefon, ve kterém se neznámý muž představil jako ukrajinský policista. Prý Jamese zadržují kvůli nesrovnalostem s cestovními doklady. Aby mohli muže propustit, potřebovali dalších 2500 dolarů. Také tuto částku žena ihned zaplatila. Ani poté se ale pilot v Praze neobjevil.

Muže z fotografií policisté hledají. „Pravděpodobně jde o cizince, který mluví anglicky a mohl by pocházet z Rumunska nebo z Ukrajiny. Jestli ho někdo poznává, ať se ozve na linku 158,“ dodal Jan Daněk.

Fotogalerie
7 fotografií