Zadržený dealer nejčastěji svým klientům prodával drogy v městské části Praha 10. Vydával se s pytlíčky napěchovanými pervitinem i mimo svůj rajón. Občas se svezl taxíkem, jindy objížděl zákazníky na elektrokoloběžce. „Při jedné z cest proběhla realizace případu a jeho zadržení ve spolupráci se zásahovou jednotkou pražské policie,“ popsal policejní mluvčí Jan Daněk.

 

Dalším místem prodeje byl kadeřnický salon v Praze 3, kde žena pracovala a zároveň drogy prodávala. „Přímo do kadeřnictví za ní chodili její drogoví klienti a pervitin kupovali. Nicméně minulý týden místo zákazníků dorazili policisté ze zásahové jednotky a kriminalisté ze zmiňovaného oddělení a zadrželi ji,“ uvedl Daněk.

100 tisíc »cash«

Kriminalisté odhadují, že těchto prodejů mohly být desítky a prodaného pervitinu stovky gramů. V rámci domovních prohlídek pak policisté zajistili několik desítek gramů drog, přes sto tisíc korun v hotovosti a digitální váhy.

 

„Oba zadržení jsou podezřelí z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což jim v případě odsouzení hrozí až deset let pobytu ve vězení,“ dodal Daněk nakonec.

Podivejte se, co všechno policisté našli při domovních prohlídkách: 

Fotogalerie
6 fotografií