Těžko si představit, co v ty chvíle rodiče Báry (12) prožívali... Holčička se v úterý nevrátila domů a začala po ní pátrat policie. „Dívka byla naposledy viděna po obědě právě ve škole, odkud měla odejít s tím, že jde na hřiště na houpačky. Od té doby se s ní rodiče snažili několikrát spojit, ale bezúspěšně,“ popsal policejní mluvčí Jan Daněk.

Policisté prověřovali školu i její okolí, příbuzné a známé dívenky i nemocnice. „Během tohoto prověřování našli v její skříňce vzkaz, kde dívka napsala, že už se nikdy nevrátí,“ uvedl mluvčí. Dříve se prý Bára svěřila, že kdyby někdy utekla, schovávala by se ve křoví a jedla jablka a špendlíky. Podle policistů se může pohybovat i po nákupních centrech, kam často chodila. 

Konec dobrý, všechno dobré

Dívenku se naštěstí o den později podařilo vypátrat, i když tam, kde ji asi málokdo očekával. Báru policisté sice objevili v obchodním centru, ale v Českých Budějovicích, které jsou od Prahy vzdálené přes 100 kilometrů. „Policisté z Českých Budějovic dívku objevili po 17:00. Převezmou si ji rodiče,” uvedla pro ČTK policejní mluvčí Violeta Siřišťová.