Tehdejší právnička Salačová se stala opatrovnicí nemocného 86letého seniora Jiřího B. v lednu 2010. Místo toho, aby plnila své povinnosti, rozhodla se zneužít jeho bezbrannosti a o desetimilionový majetek ho bez skrupulí připravit. Spolčila se přitom se svou kamarádkou – samozvanou vědmou Štěpánkou Kunstovou. 

Jednoho dne ho podle obžaloby navštívila v sanatoriu v Ostředku na Benešovsku, kde se muž léčil, a nechala ho podepsat prázdné papíry. S jeho podpisem pak začala postupně převádět stařečkův majetek právě na svou společnici. Podvodem jí tak připadla takřka dvacetimilionová vila, byt i rodinná hrobka. Když pak muž v květnu 2010 zemřel, přichystala další lest, aby se zmocnila i zbytku jeho peněz.

Sepsala falešnou závěť, v níž stálo, že zbytek majetku odkázal Jiří B. Kunstové. Jako dva svědci ji podepsali dva muži, přátelé „vědmy“ Martin Goga a Marek Pavko, kteří se pak pod tíhou důkazů k činu přiznali, a další právník falešnou smlouvu ověřil. Všichni tři u soudu vyfasovali podmínky. Policisté gang podvodníků dopadli díky odposlechům. Dohromady se částka, o kterou seniora Salačová připravila nebo se chystala připravit, vyšplhala na třicet milionů.

Vrchní soud advokátce původní osmiletý trest snížil na 6,5 roku vězení a zároveň jí na deset let zakázal působení v advokacii. K Nejvyššímu soudu pak Salačová podala dovolání, ten ho ale nyní odmítl. V červenci spis vrátil soudu prvního stupně a výsledek pak zaznamenal v databázi InfoSoud. Plné odůvodnění zatím není na webu Nejvyššího soudu dostupné, Salačová by teoreticky ještě mohla podat ústavní stížnost. Kunstové odvolací Vrchní soud v Praze loni v únoru snížil trest ze šesti na pět let.