73letý dědeček cestoval krátce před polednem metrem. Mezi stanicemi Háje a Roztyly k němu ale zničehonic přistoupil zhruba 40letý muž a nařkl ho, že ho stařík okradl! Na svém si trval stůj co stůj, a dokonce začal drze prohledávat seniorovu igelitku. Nic tam nenašel, tak mu dal pořádnou facku, až se šokovaný dědeček sesunul k zemi. „Agresor mu sebral batoh a vystoupil s ním ve stanici Roztyly,“ popsala policejní mluvčí Violeta Siřišťová. 

Na nástupišti prohledal i batoh, ani tam ale nepochodil, a tak se vrhl na stařečkovy kapsy. Tam byl konečně úspěšný - našel mobil zhruba za tisícovku, se slovy „Ten je můj!“ si ho přivlastnil a zmizel z místa činu. „Senior se neměl šanci fyzicky lépe disponovanému a přibližně o třicet let mladšímu muži ubránit. Zřejmě proto celému jednání podezřelého pouze přihlížel a nezmohl se na odpor,“ popsala zoufalou situaci mluvčí. Lupiče zachytily bezpečnostní kamery. Celou situaci ještě zhoršuje chování kolemjdoucích - na záběrech je totiž také vidět, že netypickou dvojici míjeli lidé, nikdo se ale na pomoc nezmohl. Za loupež hrozí muži až desetileté vězení. Pokud ho poznáváte, kontaktujte linku 158.

Video
Video se připravuje ...

Muž zfackoval stařečka, pak mu ukradl mobil. Policie České republiky

 

Ukradený důchod

Okradeného seniora řešili také policisté v Praze 4. Téměř neslyšící dědeček (87) se vracel z pošty se svým a manželčiným důchodem, když se k němu přichomýtl cizí chlap. Chvíli na něj mluvil, pak mu zničehonic strčil ruku do tašky, čmajzl pouzdro s penězi a dal se na útěk. Naštěstí kolem jela hlídka, která lidskou hyenu vzápětí dopadla. „Zadržený recidivista skončil na policejní služebně, kde mu kriminalisté sdělili podezření ze spáchání trestného činu krádež, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta,“ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk.

Fotogalerie
8 fotografií