Pyrotechniku na stadionu použilo několik slávistických fanoušků. „Z kamerových záznamů je zřejmé, že celkem 10 mužů na tribuně Jih v sektoru domácích použilo pyrotechniku a to tím způsobem, že ji zapálili a následně ji házeli do vedlejšího sektoru hostí,“ uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčová.

 

Výtržníci svým jednáním ohrozili návštěvníky v sektoru hostů, i ve svém vlastním. Na tribunách přitom zápasu přihlíželi i rodiče s malými dětmi. „V okamžiku zapálení světlic vznikla v tomto sektoru panika a lidé se z místa snažili dostat co nejrychleji pryč,“ popsala policejní mluvčí. Dodala, že jen díky tomu, že nebyl sektor plně obsazen, našla většina z diváků poměrně rychlou únikovou cestu.

Kriminalisté už v případu zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu výtržnictví, pachatelům hrozí dvouletý trest. Krátce po zveřejnění pátrání se jeden z chuligánů přihlásil sám na policejní stanici, další čtyři policie zná. Po identitě zbylých pěti stále pátrají.

Nespravedlivý trest?

Kvůli nebezpečnému počínání části fanoušků při utkání s Olomoucí už dostala Slavia od disciplinární komise trest uzavření celého stadionu v Edenu na příští ligový zápas s Libercem. Předseda představenstva klubu Jaroslav Tvrdík trest označil za nespravedlivý a neadekvátní, protože do hostujícího sektoru naházelo pyrotechniku jen několik chuligánů z jedné skupiny fanoušků a zbytek diváků jejich čin odsoudil

Slavia po incidentu přijala nový návštěvní řád, který umožní udělit při vážných prohřešcích doživotní zákaz vstupu do Edenu.

Podívejte se, po kterých fanoušcích pátrá pražská policie:

Fotogalerie
6 fotografií