Policisté z pohotovostní motorizované jednotky si jízdy kradeného vozidla všimli po osmé hodině večer Čakovicích. Vůz se rozhodli zastavit a řidiče zkontrolovat. „K jejich překvapení za volantem vozidla, které bylo odcizeno, seděl šestatřicetiletý recidivista pod vlivem pervitinu,“ uvádí policejní mluvčí Jan Daněk.

Jako by toho nebylo málo, policisté zjistili ještě další prohřešek dotyčného. Muž totiž za volant usedl „s vysloveným zákazem řízení motorových vozidel do roku 2024,“ pokračuje mluvčí. Navíc policisté seznali, že je na něj dokonce vydán příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Není se tak čemu divit, že mladík byl záhy eskortován na místní oddělení, odkud jeho cesta směřovala rovnou do vězení.
Video
Video se připravuje ...

Policisté v Čakovicích zadrželi zdrogovaného muže, který jel navíc v kradeném voze - a ještě s vysloveným zákazem řízení. Policie České republiky

Jestli se mu protahování pobytu na svobodě vyplatilo, teď bude muset přemítat už za mřížemi. Jisté je však jedno. Ke zmírnění stávajícího trestu mu zcela jistě nepřispěje jízda pod vlivem drog, navíc se zákazem řízení, a k tomu celému i krádež vozidla.