Kontraband se podařilo odhalit díky chování zmiňovaného řidiče. „Najel do špatného směru a začal na nebezpečném místě couvat, čímž neunikl pozornosti policistů. Vzhledem k tomu, že ohrožoval bezpečnost ostatních řidičů, byla mu na místě udělena pokuta ve výši dva tisíce korun. Policistům při kontrole ale neunikl fakt, že kontrolovaný řidič jeví známky nervozity,“ uvedla k případu mluvčí pražských celníků Ivana Kurková.

Právě kvůli řidičovu chování ho strážci zákona vyzvali, aby otevřel nákladový prostor dodávky. Cizinec se měl hájit tím, že veze své osobní oblečení z Polska do Rakouska, nakonec ale vyšlo najevo, že lhal. „Uvnitř se nacházely kartonové krabice, které byly plné tabáku do vodních dýmek. Policisté okamžitě povolali na místo hlídku celní správy,“ popsala vývoj situace mluvčí celníků.

Téměř půl tuny tabáku do vodní dýmky cizinec převážel bez řádného zdanění. Pokud by se produkty dostaly do oběhu, vznikla by tím škoda 1,1 milionu korun. Řidiči za jeho konání hrozí až osm let vězení.

Fotogalerie
10 fotografií