Ani dvacet otčenášů by nespravilo to, co napáchala 33letá zlodějka! Ostřílená kriminálnice chodila do kostela na náměstí Republiky v centru Prahy, o odpuštění hříchů tam ale neprosila: místo toho si vždy vyhlédla nicnetušící věřící, kteří si sedli do poslední lavice, a zatímco rozjímali, prachsprostě jim zezadu čmajzla věci. Jednou takto koncem února ukradla kabelku, podruhé peněženku s 1500 korunami, doklady i kartami. 

Policisté po ní od té doby pátrali, po mazané strace ale jako by se slehla zem. Neúspěšnému pátrání učinila přítrž náhoda, která se odehrála ve středu. „V půl páté odpoledne odcházela vyšetřovatelka, která shora popsané případy vyšetřuje, po pracovní době domů. Při tom si v Benediktské ulici všimla osoby, která jí byla povědomá. Proto této ženě v souladu se zákonem prokázala svou příslušnost k Policii ČR, zadržela ji a předvedla na nedalekou policejní služebnu,“ popsal policejní mluvčí Tomáš Hulan. 

Záhy vyšlo najevo, že má co do činění právě s onou hledanou hříšnicí. Ta se následně přiznala. Za trestné činy krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku by jí normálně hrozilo tříleté vězení, žena se ale činila, a tak to pro ni může dopadnout mnohem hůř. Za podobné trestné činy byla totiž odsouzena pravomocně už devětkrát, naposledy letos v lednu, kdy dostala rok vězení s tříletým odkladem. Kromě toho, že nejspíš skončí v pekle, se jí tedy tresty mohou sečíst.

Video
Video se připravuje ...

Policisté pátrají po ženě, která kradla v kostele na náměstí Republiky. Policie České republiky

Fotogalerie
4 fotografie