Všichni tři muži spolu sdíleli jeden pokoj. Podle prvotních informací předcházela neštěstí hádka mezi nimi. Ta skončila tím, že starší z pacientů vytáhl zbraň a dva muže postřelil. Úplné katastrofě zabránily sestry, které podle mluvčí vinohradské nemocnice Jany Roubalové útočníka odzbrojily. ČTK zjistila od mluvčího pražské policie Jana Daňka, že jeden postřelený pacient je v kritickém stavu a druhý je stabilizovaný.

V rozhovoru pro Radiožurnál se ředitel vinohradské nemocnice vyjádřil k smutné události s tím, že nelze zlepšit zabezpečení nemocnic: „Nemocnice musí být 24 hodin denně a 365 dní přístupná komukoli, kdo může být potenciálním pacientem. Zatím ta bezpečnostní opatření nejsou rozvinuta tak, abychom uměli eliminovat třeba vnos zbraní nebo výbušnin,“ komentoval situaci ředitel.

Pochvalu dostaly i sestry od ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (ANO). Na svém twitterovém účtu napsal: „Noční událost ve vinohradské nemocnici mě velice mrzí. Děkuji sestrám za jejich pohotovou reakci a neskutečný projev statečnosti. Smekám před vámi! Doufám, že se stav zraněných pacientů brzy zlepší!“ popřál postřeleným ministr. 

Fotogalerie
8 fotografií