Na tuhle noc 35letý muž dlouho nezapomene! Vybaven kuklou a šroubovákem s kleštěmi se rozhodl vloupat do školy v Písnické ulici v pražském Kamýku. Moc úspěšný ale naštěstí nebyl. Strážníky totiž na nezvaného hosta upozornil poplachový signál, který se rozezněl v operačním středisku.

Městská policie záhy dorazila na místo a zaskočeného pachatele přistihla u zadního traktu školy. Muž v tmavém oblečení a s kuklou na hlavě se dal ihned na útěk, platné mu to ale nebylo. „Hlídka se takticky rozdělila, jeden člen ho začal okamžitě pronásledovat a ostatní se mu nadjetím snažili odříznout únikovou cestu,“ popsala mluvčí strážníků Irena Seifertová.

Na moment se sice ztratil z dohledu, pak ho však strážníci objevili skrčeného v křoví a pomocí hmatů, chvatů a pout ho zpacifikovali. „Pětatřicetiletý muž odmítl cokoli k dané události uvést. Pro podezření ze spáchání trestného činu byl strážníky omezen na osobní svobodě a společně se zajištěnými důkazními prostředky předán přivolané hlídce Policie ČR,“ dodala mluvčí s tím, že městská policie vyrozuměla za školu kontaktní osobu, která se následně dostavila na místo. 

„Signály z poplachového monitorovacího systému jsou směřovány na centrální operační středisko pražské městské policie. K tomuto systému je připojeno cca 880 objektů veřejnoprávních institucí (úřady, školy, školky) nebo objektů zřizovaných městskými částmi a také služebny městské policie. V roce 2018 pražská městská policie uskutečnila celkem 3065 výjezdů na signál poplachu, z nichž v 58 případech zjistila narušení objektu pachatelem,“ uvádí mluvčí.

Video
Video se připravuje ...

Strážníci zadrželi muže, který je podezřelý z vloupání do školy v Praze 12. Městská policie Praha

Fotogalerie
4 fotografie