Žena podle obžaloby tvrdila i na přímé dotazy svého okolí, že není v jiném stavu. V době těhotenství ani jednou nevyhledala lékaře, ani nepodnikla žádné kroky k tomu, aby o dítě po jeho narození buď pečovala sama, nebo ho předala k adopci či anonymně umístila do babyboxu nebo nemocnice.

Státní zastupitelství napsalo, že žena porodila tajně a bez asistence v noci ze 4. na 5. března 2018, a to v bytě panelového domu v ulici Drimlova. V té době přebývaly v dalších pokojích bytu dvě jiné ženy, které prý o situaci nevěděly. Tašku s tělíčkem dítěte pak přes den objevili obyvatelé domu. Soud začne obžalobu projednávat 15. ledna. Žena čeká na hlavní líčení ve vazební cele pankrácké věznice.

Obdobný případ se stal v hlavním městě loni, kdy matka dvou dalších dětí nechala po porodu záměrně utopit ve vaně svou novorozenou dcerku. Vrchní soud jí za to letos v září potvrdil 15,5 roku vězení. Pražská policie nedávno také obvinila z pokusu o vraždu matku, jež letos v únoru údajně nechala své šestitýdenní dítě venku na mrazu. Podchlazeného kojence zachránil kolemjdoucí.

Fotogalerie
18 fotografií