O minulém víkendu přišel na dětském hřišti v pražských Kyjích neznámý muž k nezletilé dívce. Událost se stala v sobotu 13. října dopoledne mezi ulicemi Travná a Manželů Dostálových. Neznámý cizinec stál na hřišti v těsné blízkosti holčičky a opakovaně se ptal, kolik je jí let. Opíral se přitom o větev stromu zřejmě u prolézačky, na které dívka seděla. Muž k ní vzhlížel, pronikavě si dívku prohlížel.

„Hledaný muž údajně nejprve děti zpovzdálí pozoroval a po odchodu dospělých přistoupil k jedné z dívek a snažil se s ní navázat kontakt. Ten byl zpočátku jen slovní, ale posléze se dotyčný začal dívenky dotýkat a zval ji pod různými záminkami na procházku. Dívce se naštěstí podařilo muže udržet v bezpečné vzdálenosti a ten po chvíli své snahy zanechal a hřiště opustil,“ uvedla k věci policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Policisté oceňují duchapřítomnost dívky, která se záměrně držela pohromadě s ostatními dětmi a v nestřeženém okamžiku dokázala muže natočit na mobilní telefon. Poté se svěřila matce, která případ nahlásila policii.

Muže se kriminalistům zatím nepodařilo ztotožnit. Dle videozáznamu je evidentní, že hovoří česky s cizokrajným přízvukem. Pokud hledaného poznáváte, volejte linku 158.

Fotogalerie
3 fotografie