„Včera se mi stala pozoruhodná věc… V bývalém baru Kaktus na Vinohradské mě brutálně napadli čtyři muži s vyholenou hlavou,“ začíná svůj popis událostí Kateřina D. Vše se podle ní seběhlo jen kvůli tomu, že se s kamarádem zeptala obsluhy, zda si mohou odnést pivo domů.

Muži, kteří stáli u baru, prý zareagovali naprosto nečekaně – začali dvojici vulgárně osočovat. „Pak na mě začal mluvit další, že je nový majitel a taková špinavá smažka jako já vodtáhne, nebo mi rozkope ksicht,“ popsala Kateřina. Když se jí kamarád zastal, dva muži ho podle jejích slov chytili a další dva ji povalili na zem a začali do ní kopat. „Když už byla celá podlaha od krve, tak mě nechali a Honzovi řekli, ať si mě odtáhne, nebo nás zabijou,“ popsala.

Dvojice pak zavolala policii. Ta na místo dorazila přesně ve 2:17. Před předmětným barem se k policistům hlásil muž spolu s viditelně zraněnou ženou, která v samém prvopočátku jakékoli ošetření a přivolání zdravotnické záchranné služby odmítala,“ uvedla policejní mluvčí Andrea Zoulová. Policisté následně záchranáře přivolali.

Herečku Kateřinu D. podle jejích slov napadli v baru na Vinohradské.
Autor: Facebook / Kateřina D.

Podle Kateřiny ale bylo jejich chování nestandardní. „Když jsem označila muže, který mě schválně kopal do hlavy, tak kolem mě prošel, usmíval se a odplivnul si přede mnou. Honza začal křičet, že ho přece musí hned odvézt (upozorňuju, že jsem v tu chvíli měla celé ruce a celý obličej od krve a z hlavy mi tekl proud krve). Policie na to Honzovi řekla, že oni vědí nejlíp, jak se mají v těchhle situacích chovat a že jestli ještě jednou vykřikne, tak odvezou jeho,“ uvedla.

Aktéři pod vlivem

Situace se pak podle ní ale uklidnila a Kateřina odjela do nemocnice. „31letou ženu převezli záchranáři do vinohradské nemocnice se zraněním hlavy,“ uvedla mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová. Podle Zoulové policisté záchranáře při převozu Kateřiny do nemocnice doprovodili. „Vzhledem ke skutečnosti, že byla dotyčná pod vlivem alkoholu a ošetření zranění si vyžádalo delší dobu, policisté ženu standardním způsobem poučili, aby se posléze dostavila s lékařskou zprávou na policejní služebnu k podání vysvětlení,“ uvedla policejní mluvčí.

Další hlídka mezitím prováděla šetření v baru. „Vzhledem ke skutečnosti, že byli všichni aktéři údajné potyčky pod vlivem alkoholu a nebyli tak schopni provedení dalších úkonů, policisté je vyzvali k dodatečnému podání vysvětlení na policejní služebně,“ uvedla Zoulová. 

„Mně pak policajti řekli, že jsem nadejchala alkohol, a navíc čtyři kluci řekli, že jsem upadla na schodech a že kamera v baru, která tam standardně je, tam není. No jo, tak teď nemůžu chodit do práce a každý den musím na výměnu drenu z hlavy, ale upadla jsem na schodech,“ dodala hořce Kateřina. Podle Zoulové kamery na místě sice jsou, ale slouží pouze k monitorování prostoru bez jakéhokoli záznamu.

Policie se nyní zabývá několika verzemi, jak k celé události došlo. „Vyšetřování samotné je komplikované i s ohledem na skutečnost, že poškozená žena dosud nepodala k celé věci žádné vysvětlení ani nepředložila příslušnou lékařskou zprávu. Policisté navíc nedisponují ani výpovědí dalších aktérů potyčky. V tuto chvíli tak nelze výsledek vyšetřování jakkoli předjímat a nelze potvrdit ani vyloučit, že na zranění ženy nese vinu cizí osoba,“ dodala mluvčí.