Naprosto šíleně se zachoval 34letý muž ve čtvrtek 4. října kolem druhé v noci. Po ulici na Jižním Městě totiž běhal s půlmetrovou mačetou. Pak vběhl na recepci hotelu v Gregorově ulici, kde pořádně vyděsil recepčního. „Máchal mačetou, následně přistoupil k recepčnímu pultu a začal vulgárně křičet, kde jsou ubytovaní hosté. Pak mačetou seknul do pultu, čímž udělal 3 cm hluboký a 5 cm široký zásek. Při odchodu mačetou ještě udeřil do betonového sloupu v atriu, kde způsobil odštípnutí omítky a zásek v hloubce 5 cm,“ popsal hrůzostrašné jednání výtržníka policejní mluvčí Jan Daněk.

Muž pak vyběhl ven, kde na něj čekali policisté. Výtržník se proti policejnímu autu rozběhl, poté, co ho policisté vyzvali, aby zbraň odhodil a lehl si na zem, si to ale rozmyslel a muže zákona poslechl. Jeho zběsilé chování se vysvětlilo záhy: nadýchal 2,5 promile. Když vystřízlivěl, prozradil policistům motiv svého jednání.

Vracel se prý z fotbalového zápasu svého oblíbeného týmu, zřejmě Bohemians Praha 1905 – na sobě měl totiž klubovou mikinu. V autobuse ho pak údajně napadli fanoušci soupeřů a sebrali mu šálu. „To ho rozčílilo. V domnění, že muži bydlí v hotelu nedaleko zastávky, kde vystoupili, tak si zašel domů pro mačetu, aby se domohl spravedlnosti,“ popsal Daněk. Muž je podezřelý z trestného činu výtržnictví. U výslechu uvedl, že svého činu lituje, nikomu ublížit nechtěl a je ochotný vzniklou škodu nahradit.

Video
Video se připravuje ...

Muž s mačetou ohrožoval okolí. Policie České republiky

Fotogalerie
3 fotografie