Video z brutálního napadení číšníka jedné z pražských restaurací, které policie zveřejnila v neděli, naprosto šokovalo veřejnost. Sedm cizinců, již mají ohavný útok na svědomí, takto ale neřádilo poprvé. Už v pátek podle svědků tatáž skupina napadla několik lidí v baru poblíž Staroměstského náměstí. 

„Jeden z těch chlapů přišel k mojí přítelkyni a začal ji osahávat, tak jsem ho upozornil. V tu chvíli jeden z těch lidí napadl mého kamaráda, který dostal od něj pěstí,“ řekl televizi Prima Filip Kostov, jeden z napadených. Jeho kamarád musel následně vyhledat lékařskou pomoc a nechat si ránu sešít. „Vyrojilo se jich tam asi sedm a hrozně rychle utekli,“ dodal.

Spor kvůli alkoholu

Podobný scénář měl i následný sobotní útok. Na videu, které policie v neděli zveřejnila, je zřetelně vidět, jak se sedm cizinců bezhlavě vrhá na muže v bílé košili, kterého mlátí a kope tak dlouho, dokud muž neupadne do bezvědomí. Celou situaci přitom odstartovalo nevinné napomenutí číšníka, aby muži na zahrádce nekonzumovali vlastní alkohol. Kvůli tomu došlo ke slovnímu sporu s muži, na což tato hádka vygradovala v surové napadení,“ sdělil policejní mluvčí Jan Daněk.

Video
Video se připravuje ...

Sedm cizinců napadlo ve Vladislavově ulici u Quadria personál tamní restaurace. Jeden z číšníků odnesl napadení hospitalizací na jednotce intenzivní péče. Policie ČR

Policie se ihned po činu obrátila na provozovatele hotelů v hlavním městě - protože se jedná o cizince, bylo pravděpodobné, že se v hlavním městě museli někde ubytovat. „Po zveřejnění případu jsme obdrželi asi desítku poznatků k podezřelým mužům. Tyto poznatky kriminalisté prověřují a vše nasvědčuje tomu, že brzy budeme mít potvrzenou totožnost útočníků,“ sdělil Daněk k průběhu vyšetřování.

Muži jsou podezřelí ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví a výtržnictví a v případě odsouzení jim hrozí až deset let za mřížemi.

BYLI JSTE SVĚDKY JEDNOHO ČI DRUHÉHO ÚTOKU? OZVĚTE SE NÁM NA MAIL: TIP@BLESK.CZ NEBO NA TELEFON 724 014 586.

Video
Video se připravuje ...

Sedm cizinců napadlo ve Vladislavově ulici u Quadria personál tamní restaurace. Jeden z číšníků odnesl napadení hospitalizací na jednotce intenzivní péče. Policie ČR

Fotogalerie
7 fotografií