Na opilou mládež ve vestibulu metra na Chodově upozornil městskou policii kolemjdoucí. „Mladík seděl do půl těla svlečený na lavičce, vedle které postával jeho kamarád a dohlížel na jeho stav. Patnáctiletý mladík strážníkům přiznal, že se opil vodkou. Jak se k ní dostal, ale vysvětlit nedokázal. Nadýchal 1,83 promile. Jeho kamarád byl naštěstí střízlivý,“ uvedla k události mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Druhý obdobný případ byl o něco dramatičtější. Patnáctiletý mladík na vlakovém nádraží ve Velké Chuchli seděl na lavičce a byl tak zpitý, že nedokázal pořádně vnímat své okolí. Působil silně dezorientovaně. „Opakovaně zvracel a komunikace s ním nebyla možná. V jednu chvíli se začal zvratky dusit, proto ho strážníci uložili do stabilizované polohy a kontrolovali jeho stav, než se na místo dostavila záchranná služba,“ popsala tento případ Irena Seifertová.

Oba zmiňované mladíky převezla přivolaná záchranná služba do nemocnice. Strážníci kontaktovali jejich rodinné zástupce a o událostech se dozvěděla i „sociálka“.