Pár kriminálníků začátkem června rozhodně nepřišel do obchodu s potravinami v Tuklatské ulici nakupovat. Žena si místo toho napěchovala batoh čokoládami a doufala, že se jí podaří bez povšimnutí zmizet. Jenže se přepočítala. „Ostraha po ní chtěla, aby ukázala obsah zavazadla, což žena odmítla a dala se na útěk. Několik metrů od prodejny byla dostižena a po krátkém sporu o batoh přišla,“ popsal drama policejní mluvčí Jan Daněk. Žena pak, vědoma si svého činu, vzala bleskurychle nohy na ramena. 

Muž z ostrahy pak svůj „úlovek“ nesl zpět do obchodu, aby kradené zboží odevzdal zpět, netušil ale, že žena s sebou měla také ochránce. Ten z prodejny bez batohu odejít nechtěl. K ostraze přistoupil a se slovy „Vrať mi ten batoh, nebo tě zabiju!“ vytáhl nůž, kterému vystřelila čepel. Toho se muž držící batoh pochopitelně zalekl a rozhodl se ho raději výměnou za svůj život vzdát.

Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu vydírání, za což mu hrozí až osmileté vězení. Pokud někoho z povedené dvojice znáte nebo víte, kde se nachází, kontaktujte linku 158.

Popis hledaných

Muži může být přibližně 25–30 let, má štíhlou sportovní postavu a měří 170 cm. Má tmavé krátké vlasy a v době činu měl na sobě khaki čepici s kšiltem, tříčtvrteční rifle a khaki triko. Jeho poznávacím znamením by mohlo být potetované předloktí. 

Ženě mohlo být taktéž 25–30 let a měří 160–170 cm. Vlasy má delší a rovné. V době činu na sobě měla khaki šaty s předním zapínáním na knoflíky. Přes rameno měla tmavou tašku a na nohou světlé boty. Oba podezřelí mluví plynně česky.

Takto podezřelé zachytily bezpečnostní kamery:

Video
Video se připravuje ...

Žena ukradla čokolády, muž pak s nožem vyhrožoval ostraze. Policie České republiky

Fotogalerie
4 fotografie