Incident, který se odehrál v 13. března 2018 na Smíchovském nádraží, způsobil pořádný rozruch. Policisté totiž vyjeli na místo na základě oznámení, že se tam střílí. Šetřením na místě však zjistili, jak se věci doopravdy mají. 

Střelba v autobusu skutečně zazněla - 51letý muž vypálil z plynové pistole. Ovšem až poté, co ho dva cizinci pravděpodobně ukrajinské národnosti brutálně zmlátili přímo před zraky ostatních cestujících. Jejich útok později odhalily kamery, jež dění v autobusu celou dobu snímaly.

Střelec jednoho z agresorů zasáhl do ucha, ti potom z autobusu i s pistolí odešli. Policie po nich ihned začala pátrat - předpokládala, že muž bude chtít vyhledat ošetření. Žádost o pomoc při hledání pachatelů přinesla ovoce, zadržet se je podařilo o dva dny později. Nyní jsou ve vazbě. „V souvislosti s případem jsou v současné době vazebně stíháni dva cizinci ze zemí bývalého Sovětského svazu, kteří byli obviněni z přečinu výtržnictví a zločinu těžké ublížení na zdraví,“ řekla mluvčí policistů Andrea Zoulová.

Pátrání ale neustává - po více než dvou měsících se policie znovu obrací na veřejnost s žádostí o pomoc. Tentokrát hledá svědky incidentu, dvě starší ženy a muže středního věku zachycené na záběrech, a prosí, aby se přihlásili na policii. Jedná se o osoby, které byly v bezprostřední blízkosti celého incidentu a mohly by tak výrazným způsobem přispět k řádnému objasnění věci,“ dodala Zoulová. 

Fotogalerie
3 fotografie