Incident, který se odehrál v úterý na Smíchovském nádraží, způsobil pořádný rozruch. Policisté totiž vyjeli na místo na základě oznámení, že se tam střílí. Šetřením na místě však zjistili, jak se věci doopravdy mají. 

Střelba v autobusu skutečně zazněla - 51letý muž vypálil z plynové pistole. Ovšem až poté, co ho dva cizinci pravděpodobně ukrajinské národnosti brutálně zmlátili přímo před zraky ostatních cestujících. Jejich útok později odhalily kamery, jež dění v autobusu celou dobu snímaly. 

Střelec jednoho z agresorů zasáhl do ucha, ti potom z autobusu i s pistolí odešli. Policie po nich od té doby pátrala. „Kriminalisté předpokládají, že muž mohl následně vyhledat ošetření v některém ze zdravotnických zařízení anebo navštívit některou z lékáren,“ řekla mluvčí policistů Andrea Zoulová.

Žádost o pomoc při pátrání, již zveřejnila média, nakonec přinesla své ovoce. Díky poznatkům od všímavých občanů kriminalisté za asistence policistů Speciální pořádkové jednotky oba podezřelé cizince v noci zadrželi a nyní s nimi provádějí standardní úkony v rámci trestního řízení,“ sdělila ve čtvrtek mluvčí.