Ženu okradli v obchodě s obuví v nákupním centru Nový Smíchov. „Najednou během pěti minut se ke mně přichomýtli tři lidé a motali se kolem mě. V jednu chvíli do mně drcli, nepřikládala jsem tomu význam, ale když jsem vyšla z obchodu, zjistila jsem, že u sebe nemám mobil, který jsem při vstupu do prodejny měla,“ popsala agentuře Aktu.cz okradená žena. 

Jakmile zjistila, že je bez telefonu, běžela do kanceláře, odkud zavolala policii a také svému synovi. Tomu se přes internet podařilo telefon lokalizovat - pohyboval se od nákupního centra směrem po Plzeňské ulici. Ženu s policisty pak přivedl až do veganské restaurace, vzdálené jen 50 metrů od obchodu, kde o mobil přišla.

To, co následovalo, však nikdo nečekal. „Když se tam objevili uniformovaní policisté, obsluha zmizela. Nikdo se nehlásil k tomu, že tam pracuje,“ řekla žena. Někteří zaměstnanci se vypařili zadním vchodem, jiní se vydávali za zákazníky. Opravdoví zákazníci tak neměli komu zaplatit. Žena pak na dálku zapnula zvonění telefonu, takže se policistům podařilo ho nalézt. „Telefon jsme našli přímo pod pultem, kde měli kasy, v privátní zóně,“ popsala dále žena.

Organizovaná skupina?

Policisté na místě ihned začali zjišťovat svědky a lustrovat všechny osoby, které se v restauraci nacházely. Minimálně dva ze zaměstnaných cizinců podle informací Aktu.cz pracovali načerno, bez pracovního povolení. Existuje podezření, že někdo z restaurace má s krádeží či krádežemi co do činění. Policisté z MOP Praha 5 Smíchov budou celou věc prošetřovat.

Není vyloučeno, že se jedná o organizovanou skupinu pachatelů a policie musí podle policejního mluvčího Tomáše Hulana celý případ rozplést. „Jelikož byl pachatel krádeže ,mazaný' a zakryl si při krádeži tvář šálou, jak je patrné ze záběrů bezpečnostních kamer, musí policisté zjistit, kdo byl konkrétní ,strakou',“ uvedl pro Aktu.cz Hulan, kam povedou další kroky.