Žena svého psa zaslechla ve křoví kňučet. Proto se otočila a šla se podívat, co se děje.  „Vedle něj stál cizí muž, a proto se ho zeptala, zdali mu něco neudělal. Rozumné odpovědi se však nedočkala, muž ji nečekaně zasypal údery pěstí do obličeje, až spadla na zem. Stejně tak dopadla i její kamarádka, která se ji snažila bránit. I tu hrubián napadl a zbil,“ popsal policejní mluvčí Jan Rybanský.

Napadení navíc přihlíželo i malé dítě, které agresivní muž nabádal, aby na pejskařky poslalo psa jménem Argo. „Kriminalisté, kteří na případu pracují, zpracovali identikit agresora, který je relevantní z šedesáti procent. Pokud muže na fotografii poznáváte, kontaktujte linku 158,“ uvedl Rybanský.

Tři roky v chládku

Poškozené, které po napadení musely vyhledat lékařskou pomoc, hledaného popsaly jako muže ve věku 45–50 let, vysoké, štíhlé, cca 178 až 180 cm vysoké postavy. Má světlou pleti a hnědé, přibližně dva milimetry dlouhé vlasy. V době incidentu měl být hledaný oblečen do bundy typu „BOMBER“ barvy khaki, tmavých kalhot s páskem a sportovních bot.

„Případ je prošetřovaný pro podezření ze spáchání trestných činů ublížení na zdraví a výtržnictví. V případě dopadení a odsouzení hrozí podezřelému až tříletý pobyt za mřížemi,“ dodal nakonec Rybanský.