Zadržený dealer je pro kriminalisty známou postavou, pětapadesátiletý muž byl za svůj život už sedmnáctkrát stíhán pro trestnou činnost především drogového charakteru. Kromě distribuce si muž návykové látky také vyráběl.

Předávky probíhaly na různých místech. Dealer se pohyboval na území Dejvic, Palachova náměstí nebo v okolí Karlova mostu. Zadržení proběhlo ve stanici metra Staroměstská, které také patřilo mezi určená místa pro předávku drogy.

„Detektivové museli muže zpacifikovat tak, aby nestihl zopakovat svůj dřívější ‚eskamotérský‘ kousek. Kriminalisté totiž věděli, že muž se při předchozím zadržení pokusil důkazní materiál, tedy několik psaníček pervitinu, sníst a tím ho zničit,“ uvedl k případu policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Událost se neobešla bez dramatických okamžiků. Během zatýkání totiž dealerovi vypadl z kapsy nůž, který se náhle ocitl pod nohama právě příchozí ženy. Ta ho sebrala ze země a chtěla muže bránit přesto, že se jí policisté představili a vysvětlili, že provádějí služební zákrok.

„Detektivové nakonec její možný útok odvrátili použitím donucovacího prostředku ‚hrozba namířenou střelnou zbraní‘. Dívka proto od jakéhokoli ataku upustila,“ prozradil policejní mluvčí. Kriminalisté ženu nakonec také odvezli na stanici, kde zjistili, že nešlo o náhodnou kolemjdoucí. „Ukázalo se totiž, že zadržovaného chtěla bránit proto, že i ona je jeho zákaznicí a přišla si právě nakoupit,“ dodal k případu Tomáš Hulan.

Fotogalerie
7 fotografií