Podle státního zastupitelství přišel do bytu Michal B. s úmyslem vraždit. Na kuchyňskou linku si podle spisu připravil potravinářskou fólii, plnou neotevřenou lahev vodky, trychtýř, červenou ponožku a pásku přes oči na spaní.

Když se žena vrátila v noci z práce domů, čekal maskovaný kuklou v pokoji, kde vyšrouboval žárovku. Při pokusu o rozsvícení světla se na ženu podle obžaloby vrhl zpoza skříně a na hrudník jí několikrát přiložil zapnutý elektrický paralyzér. V pouštění proudu do jejího těla pokračoval i poté, co se svalila na zem. Způsobil jí tak deset popálenin, i na obličeji a krku.

Usvědčil se sám

Muž vinu odmítl. V závěrečné řeči tvrdil, že žena při výpovědi lhala. Soud však o jeho vině neměl pochybnosti a ztotožnil se s návrhem státního zástupce Vladimíra Pazourka. Podle předsedy trestního senátu Tomáše Kubovce ho usvědčila zejména napadená žena. O jeho úmyslu také podle soudce svědčila SMS zpráva, kterou ženě napsal den po útoku.

Podle obžaloby ve zprávě mimo jiné konstatoval, že ví, že nedokáže nikoho zabít a že to, co ženě udělal, vlastně chtěl udělat sám sobě. „V podstatě usvědčil sám sebe,“ zdůraznil Kubovec. Muži hrozilo 12 až 20 let vězení. Soud mu tak uložil trest pod zákonnou sazbou.

Psychické problémy

Napadená se bránila křikem a údery rukou. Útočníkovi při potyčce spadla kukla, takže v něm obyvatelka bytu poznala svého bývalého přítele. Ten poté útoku zanechal, vyzval ji, ať se podívá, co si na ni připravil v kuchyni a odešel.

U ženy se po útoku rozvinula posttraumatická stresová porucha, která se projevuje depresemi, vylekaností a tím, že se jí stále vrací vzpomínky na incident. Její bývalý přítel jí má podle dnešního rozhodnutí soudu zaplatit odškodné 153.000 korun.