Na případu tehdy začali pracovat příslušníci Sboru národní bezpečnosti z Prahy. K jeho objasnění byl sestaven vyšetřovací tým, který mimo jiné vyslechl přibližně tisíc lidí a byl sestaven identikit podezřelého. „Na místě byly zajištěny i otisky prstů, které kriminalisty přivedly na stopu konkrétního muže. Nicméně podezření se nepotvrdilo a žádná stopa nevedla k dopadení pachatele. Práce na případu byla skončena v roce 1989,“ uvedl pro Blesk.cz mluvčí policie Jan Daněk.

Při ohledání místa činu tehdy technik zajistil mimo jiné jeden otisk dlaně, který kriminalisty po letech přivedl ke konkrétnímu muži. V databázi našli shodu dlaně a vyšetřovatelé vůbec poprvé zjistili konkrétní jméno podezřelého.

Zvláštní výpověď

Vrah se policisty, kteří jej přijeli vyslechnout, snažil přesvědčit, že s vraždou nemá nic společného. Pak se ale začal do své výpovědi zaplétat, až se po chvilce k činu doznal. „Podle svých slov měl celá ta léta strach přijet do Prahy, aby nebyl dopaden. Při podaném vysvětlení mu pomyslný kámen ze srdce, který ho trápil více než třicet let, spadl hned dvakrát. Poprvé, když se k činu přiznal a viditelně se mu ulevilo. Podruhé když zjistil, že ho pozemský soud za tuto vraždu již nepotrestá,“ doplnil Daněk.

Vzhledem k tomu, že se čin stal již před třiatřiceti lety, byl totiž případ promlčen.