Zloděj a druhý muž přišli do kavárny v Bubenečské ulici ve večerních hodinách. Nejprve se posadili a nic si neobjednali. S největší pravděpodobností poté předstírali telefonování, během kterého přecházeli po provozovně a monitorovali své okolí. „Je to pouze jeden z jejich úhybných manévrů. V danou chvíli totiž mladíci netelefonují, ale mapují, kde a jak se pohybuje personál restaurace,“ potvrdil policejní mluvčí Tomáš Hulan.

V obou případech kradl stejný tmavovlasý mladý muž, který se neostýchal sebrat z pultu jednu kasírku, během čtyř minut se vrátil a odcizil i druhou. „V součtu si tímto způsobem přišel na hotovost v řádu desítek tisíc korun. Policisté se zajímají i o jeho souputníka s kšiltovkou na hlavě. Ten je s největší pravděpodobností v celém případu spolupachatelem, nicméně v tuto chvíli nemůžeme ani vyloučit, že ve finále půjde o svědka,“ dodal ke kauze Hulan.

K události došlo už na konci září, ale vyšetřovatelům se dosud nepodařilo hledané vypátrat. Pokud byste o jejich výskytu cokoliv věděli, kontaktujte linku 158.

Podívejte se na záběry bezpečnostní kamery:

Fotogalerie
7 fotografií