Muž, jenž řádí na frekventovaných místech v Praze, je nejspíš bezdomovec. Z kamerových záběrů je navíc zřejmé, že si před každým svým výstřelkem přihnul – potácí se, vrávorá, není schopen jít rovně. 

V hlavním městě zapálil už nejméně šest kontejnerů, kamery ho zachytily na Florenci přímo při činu. „Další kamery pak dotyčného zachytily ve chvíli, kdy odchází do metra I. P. Pavlova poté, co zavolal na linku tísňového volání oznámení, že kdesi v oblasti tohoto přestupního uzlu uložil bombu,“ popsal mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Tím ve velké míře omezil provoz tramvají i metra a do terénu kvůli němu musela spousta policistů úplně zbytečně. Při požáru kontejnerů zase zaměstnal velké množství hasičů. „Všemi popsanými situacemi způsobil hledaný škodu v řádu desetitisíců korun,“ doplnil Hulan.

Volejte 158

Bezdomovec je podezřelý z trestných činů poškození cizí věci a šíření poplašné zprávy, za něž by mohl ve vězení strávit až tři roky. Policistům se ale muže stále nedaří vypátrat, a tak žádají veřejnost o pomoc. „Pokud hledaného muže poznáváte, víte, kde bydlí nebo se pohybuje, předejte prosím tyto informace policistům prostřednictvím linky tísňového volání 158,“ vyzývají.