Dobrou práci a skvělou místní znalost předvedli policisté při hledání útočníka, který napadl prodavačky v jedné z drogerií v centru Prahy. Jedna z nich dokonce skončila s otřesem mozku na týden v nemocnici.

„Posléze se kriminalistům podařilo v prostředí „závadových“ osob zjistit poznatky ke konkrétnímu možnému pachateli. To však byla pouze první polovina cesty. Ta druhá spočívala v tom dotyčného vypátrat a zadržet,“ popisuje redaktorovi Blesk.cz mluvčí policie Tomáš Hulan.

Vytáhli ho z postele

Chytit nebezpečného zloděje se podařilo v noci na 31. března. „Třicetiletého muže zadrželi kriminalisté osmého oddělení prvního policejního obvodu a předvedli ho na policejní služebnu,“ říká dále Hulan. „Muž byl zákrokem policie poměrně překvapen, spoléhal na anonymitu velkoměsta a na to, že na něj policie nepřijde,“ pokračuje mluvčí.

Zloděj se poté ke krádeži, výtržnictví a ublížení na zdraví plně přiznal. „K celé situaci pak ještě uvedl, že inkriminovaného dne vyrazil do centra metropole s jednoznačným cílem – krást. Tímto způsobem si chtěl opatřit finanční prostředky jak pro běžný život, tak k nákupu omamných a psychotropních látek,“ potvrzuje první domněnky Hulan.

„Za vyjmenované delikty hrozí stíhanému trest odnětí svobody až na tři roky. Jelikož byl ale obviněný v minulosti již sedmnáctkrát stíhán pro majetkovou trestnou činnost, je vnímán jako recidivista, kterému může být horní hranice trestu navýšena až o jednu třetinu,“ dodává policejní mluvčí.

Fotogalerie
11 fotografií