Od přibližně šesté hodiny stálo metro B mezi stanicemi Českomoravská a Smíchovské nádraží. „Stalo se to v 6:07. Nejezdí nám metro mezi stanicí Smíchovské nádraží a Českomoravskou,“ uvedla mluvčí dopravního podniku Aneta Řehková.

Cestující mezitím využili ve zmíněném úseku povrchovou dopravu. Podle Řehkové je prodloužena tramvajová linka číslo 6 až na Vysočanskou. Provoz metra byl obnoven až po sedmé hodině. Pražané tak notně zaměstnali pozemní dopravu, která nápor lidí hlavně na Andělu nestíhala.

Muž se chtěl zabít i 10. března stejným způsobem:

Video
Video se připravuje ...

Na Florenci se srazilo metro s člověkem. Odvezla ho záchranka David Malík

Podruhé za týden

Později se ukázalo, že ten samý cizinec skočil pod metro i minulý týden v pátek a nyní pokus o sebevraždu opět přežil. „V pátek byl tento muž odvezen se zraněními do vinohradské nemocnice, kde se později podrobil také psychiatrickému vyšetření,“ popsal pro Blesk.cz mluvčí záchranky Dominik Horn.

„Při středeční nehodě byl odvezen do střešovické nemocnice v bezvědomí s mozkolebečním poraněním hlavy. Díky rychlému zásahu hasičů se jej podařilo dostat do rukou záchranářů velice brzy. Lékařka ho však musela uvést do umělého spánku a po zajištění životních funkcí  jej převezli do vojenské nemocnice,“ pokračuje Horn.  

„Muž si při střetu s tramvají přivodil mozkolebeční poranění, které je obecně velmi závažné zranění a pokud je v bezvědomí, může mít i rozsáhlá poranění uvnitř hlavy. Jeho stav se může ještě zhoršit,“ doplnil nakonec mluvčí záchranky. 

MHD nestíhala

Kvůli pádu osoby zkolabovala pražská veřejná doprava hlavně okolo Anděla. „Na tramvaj na Smíchovském nádraží směr Anděl a dál čeká dav lidí, DPP tu nepřidal ani spoj navíc. Cestující jsou pak v tramvajích tělo na tělo. Část jich pokračuje raději vlakem na hlavní nádraží,“ hlásí reportér Blesk.cz.

Fotogalerie
6 fotografií