„Krátce po půl jedenácté dopoledne zamířili pražští policisté k rybníku v Újezdu nad Lesy, aby si ověřili oznámení došlé na tísňovou linku 158. Když po příjezdu k vodní nádrži zahlédli pod ledem lidské tělo, přivolali na místo kolegy z poříčního oddílu,“ uvedla tisková mluvčí policie Andrea Zoulová.

Oznámení o nálezu lidského těla pod ledem jsme na tísňovou linku 155 přijali od policie České republiky,“ uvedl mluvčí pražské záchranné služby Dominik Horn.

Policejní potápěč posléze nález potvrdil a s vyzvednutím těla počkal na příjezd výjezdové skupiny kriminalistů a koronera. Poté, co policisté vylovili tělo z rybníku nacházejícího se v Újezdě nad Lesy, zjistili, že byla mrtvola pod ledem už delší dobu.

Mrtvolu vytáhli policisté z rybníku v Újezdu nad Lesy. Tělo bylo ve vodě déle než 10 hodin.
Autor: David Malík
To potvrdila i lékařka, která byla na místě. Podle ní muselo být tělo pod vodou určitě déle než 10 hodin. „Přivolaný lékař nakonec po důkladném ohledání těla cizí zavinění vyloučil a rozhodl o provedení zdravotní pitvy. Ta by měla stanovisko lékaře potvrdit a příčinu smrti upřesnit. Kriminalisté již znají i totožnost zemřelého, je jím 35letý cizinec, který byl v databázi pohřešovaných od poloviny letošního ledna,“ dodala Zoulová.

Podívejte se, jak to na místě vypadalo:

Fotogalerie
8 fotografií