V průběhu listopadu a prosince si neznámý zloděj „zasedl“ na jeden z hostelů v pražském Novém Městě. Do ubytovacího zařízení ve Vyšehradské ulici totiž přišel už třikrát krást.

Poprvé k této události došlo 13. listopadu odpoledne. Zloději se v hostelu podařilo překonat hned čtvery uzamčené dveře. Tím vnikl na recepci, kde ukradl pilu a další truhlářské nářadí.

Muž se do ubytovacího zařízení vrátil jenom pět dní poté. Tehdy v dopoledních hodinách vyrazil skrz recepci do prvního patra, kde se dostal do jednoho z pokojů pro hosty. Sebral z něj elektroniku a další osobní věci ubytovaných návštěvníků metropole.

Potřetí rozbíjel věci

Lupič to však nevzdal a budovu navštívil potřetí. V pátek 2. prosince poškodil vstupní vrata a ve vnitrobloku rozbil okno tamní ordinace. S největší pravděpodobností ale tentokrát nic neukradl.

„Všechny jeho návštěvy zaznamenaly bezpečnostní kamery, jejichž záznamy policistům poskytly podobu podezřelého muže. Policistům se i přes veškerou snahu do současné doby podezřelého muže nepodařilo vypátrat, a proto se nyní obrací na širokou veřejnost s prosbou o pomoc,“ uvedla policejní mluvčí Iveta Martínková.

Zloděj svým jednáním napáchal škodu za skoro 70 tisíc korun, hrozí mu za to až dvouletý pobyt v chládku. Jakékoliv informace o hledaném muži mají lidé hlásit na telefonní linku 158.

Podívejte se na počínání zloděje z pražského hostelu: