Zloději se v centru Prahy nebojí téměř ničeho. Během dne se policistům známý zloděj (44) pokusil dostat do několika vozidel v Olivové ulici v Praze 1. Toho si ale všiml kriminalista, který se zrovna vracel z práce domů a začal jej sledovat.

Lupič se nejdříve procházel okolo zaparkovaných aut a do každého nahlédl. Poté u dvou z nich poškodil zámky a odešel, aby to nevypadalo nápadně.

Policista byl však ve střehu, nechal jej poodejít od aut a zkontroloval, jestli opravdu zámky poničil. Poté vyrazil rychle do akce.

Podívejte se na zlodějovu taktiku i následný zásah:

Podezřelého doběhl, zpacifikoval během několika sekund a následně předvedl na policejní služebnu v doprovodu další hlídky.

„Muž vždy rozlomil zámek u vozidla, aby se do nich mohl vloupat, což se mu díky zásahu policisty nepovedlo. Dále jsme pak dohledali na kamerovém systému další tři trestné činy, a když jsme jej následně předvedli, tak jsme zjistili, že má u sebe navíc padělanou bankovku,“ řekl pro Blesk.cz vedoucí 8. oddělení policie Pavel Just.

Muž vykrádal automobily v Praze, policie jej našla ve squatu a zatkla. Navíc měl u sebe falešné peníze.
Autor: Tadeáš Provazník

Hrozí mu až 5 let ve vězení 

Výtečník si nakonec vyslechl obvinění ze dvou trestných činů. Nejprve za krádež, a jelikož měl u sebe padělanou bankovku, tak i pro krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Prošetřováním kriminalisté obviněnému nakonec dokázali celkem šest aut, která vykradl, nebo se o to alespoň pokusil. Na svědomí jich má ale mnohem více, celkem byl trestán už více jak dvacetkrát. Nyní mu hrozí až pět let vězení.

Fotogalerie
5 fotografií