V pátek večer poslala manželka svého muže na nákup, aby mohla v sobotu upéct. Svého rozhodnutí však musela později litovat. Manžel se rozhodl zpestřit si cestu zpět domů několika pivy. To mu ale nestačilo, a tak »ochutnal« i něco dalšího z nákupu, a to víno. Domů už to jednoduše nezvládl.

Skončil asi 300 metrů od supermarketu u silnice v Haškově ulici. Když na místo dorazili strážníci, notně opilý se jim ještě snažil do dodávky naskládat svůj nákup. Ovšem větší část stejně zůstala rozbitá na místě. „Ještě tu mám mléko, to potřebuje manželka na pečení,“ prozradil strážníkům.

Na to mu jeden z nich odvětil, že kdyby se ho aspoň zkusil napít, tak se třeba tolik neopil. Tašku a balík vody mu ale nakonec pomohli dovézt až na záchytnou stanici. „Takových věcí se tu moc nestává, ale bylo vidět, že je slušně oblečený a prostě měl jen chuť se napít,“ říká s úsměvem strážník.

Bál se domů

I přesto, že by byl schopný dojít domů sám, rozhodl se muž, že raději stráví noc v protialkoholní ambulanci. „Mě by manželka doma zabila, takhle tam nemůžu, to raději pojedu s vámi,“ řekl strážníkům a ti tak neměli kvůli jeho bezpečnosti jinou možnost. Po cestě by jej mohlo srazit například auto. Nehledě na naštvanou ženu doma.

Muž i po několika hodinách střízlivění u silnice nadýchal 1,97 promile. Nákup se mu tak prodražil. Kromě rozbitých a zapomenutých věcí na místě, zaplatí ještě za noc strávenou na záchytce 1950 korun. Oproti problémům, kterého ho však čekaly druhý den doma, to je zřejmě to nejmenší. 

Fotogalerie
14 fotografií