Kriminalisté v loni vypátrali skupinu mužů, kteří sami vařili drogy a dále je pak prodávali. Policisté je následně zadrželi ve vazbě. Jeden z pachatelů byl ale v březnu propuštěn. Sdělil, že si našel práci a s drogami nemá nic společného.

Osmatřicetiletý muž opravdu pracoval, k tomu si ale přivydělával ještě malou brigádou. Opět totiž začal prodávat pervitin. Se zákazníky se scházel na nejrůznějších místech po celé Praze, kde jim drogu prodával. Za jeden den se stihnul sejít zhruba s pěti zájemci o jeho „produkt“.

Drogy musel vyčenichat pes

Aktéra zadržela policie 29. září přímo v akci, kdy zrovna drogu prodával jednomu ze zájemců. Dalším krokem byla domovní prohlídka, ke které museli kriminalisté použít i služebního psa speciálně vycvičeného na hledání drog. Detektivové totiž z minulých zkušeností věděli, že muž drogy někde ukrývá, ale nepodařilo se jim úkryt odhalit.

Vycvičený pes všechny drogy nakonec vyčenichal. Pervitin byl důmyslně schovaný společně s digitální váhou pod jednou ze skříní v bytě dealera.

Detektivové s mužem zahájili trestní stíhání pro trestný čin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Opětovnému pachateli tak hrozí až 10 let za mřížemi. Na návrh kriminalistů soud schválil opětovné vzetí muže do vazby.

Podívejte se na video, kde pes pomohl odhalit drogy:

Video
Video se připravuje ...

Pes pomohl policii najít místo, kde osmatřicetiletý muž schovával drogy. .