Dívkám, které muž na sociální síti oslovil, bylo mezi 10 až 14 roky. Bodoval u nich jako jejich vrstevník. Zpočátku u nich uspěl, pak mu ale další fotky posílat odmítly. V ten okamžik začaly výhrůžky, že je udá na sociálku, vše řekne rodičům a fotky dívek zveřejní.

Případ tak přistál na stole policistům a skončil až u Krajského soudu v Plzni. Ten obžalovaného odsoudil za sexuální nátlak, zneužití dítě k výrobě pornografie a svádění k pohlavnímu styku na pět let do basy. Kromě ústavní léčby též musí jedné z obětí zaplatit 100 tisíc za psychickou újmu.

Muž, který je dle znalců pedofil, tvrdil, že se nedokázal ovládat. „Přihlédli jsme k tomu, že páchal trestnou činnost ve zmenšené příčetnosti, na druhou stranu je ale třeba říci, že se záměrně léčbě vyhýbal. Trestnou činnost opakoval, přestože mu společnost dala šanci, aby se vyléčil,“ uvedl podle serveru Novinky.cz předseda senátu Jan Špeta.

V minulosti již několikrát odsouzeného muže usvědčila elektronická komunikace s oběťmi. Soud dívkám neměl důvod neuvěřit. „Vzájemně se neznaly a nic nenasvědčuje tomu, že by měly zájem obžalovanému uškodit,“ dodal Špeta. Verdikt není pravomocný.

VIDEO: Marc Dutroux – pedofilní vrah je černým svědomím belgické policie a justice.

Video
Video se připravuje ...

Marc Dutroux – pedofilní vrah je černým svědomím belgické policie a justice. Videohub