„Nových 183 bytů nabídneme seniorům, zdravotně postiženým občanům, samoživitelům a samoživitelkám, rodinám pečujícím o zdravotně postižené dítě, ale také jako startovací dostupné bydlení pro mladé rodiny,“ vysvětlil primátor  Martin Baxa.

U osmi domů je už kompletně hotová hrubá stavba. „V bytových domech 5, 6 a 7 jsou dokončovány i finální fasádní omítky, hotové jsou vnitřní instalace, čisté podlahy, obklady a probíhá jejich celková kompletace,“ uvedl náměstek primátora Pavel Šindelář. Stojí i výměníková stanice, tu v současné době vybavují technologií.

Hotovo do dvou let

V okolí se překládají inženýrské sítě, postupně se upravuje terén. „Termín dokončení stavebních prací včetně vydání kolaudačního souhlasu je v první etapě stanoven na 31. květen 2021. U druhé etapy je to potom konec září 2022,“ doplnil Pavel Grisník z magistrátního odboru investic.

Měsíční nájemné u bytů bezbariérových a bytů pro seniory bude 50 korun za metr čtvereční, pro všechny ostatní byty to bude standardní měsíční nájemné. To letos od 1. Března činí 86,86 korun za metr čtvereční. Rozměry bytů budou 2+kk cca 46 m2 a 1+kk ca 34 m2, u bytů bezbariérových v 1.NP budou rozměry bytů 1+kk cca 47 m2, 2+kk pak 67 m2.

Fotogalerie
8 fotografií