Zamilovaný muž se odmítal smířit s tím, že jej už držka nechce. Psal jí esemesky, telefonoval klidně i 50krát denně, do schránky jí házel dopisy. Na okně žena nacházela pravidelně květiny, svíčky i drobné dárky. Amant se stále snažil být objektu své vášně nablízku. Nemohl pochopit, že je konec.

Pak ale přitvrdil. „Večer přišel k domu ženy a přesvědčoval ji o svém citu. Po odmítnutí vyhrožoval, že zapálí její automobil, stál u oken jejího obydlí a měl u sebe lahve s knoty a benzinem,“ popsala policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Opilec slib nedodržel

Vyděšená žena zalarmovala policisty. Zhrzený muž dýchl 2,60 promile a skončil v policejní cele. Slíbil, že už dá pokoj, a dva týdny byl od něj klid. Jenže pak vše začalo nanovo, obtěžování, zprávy i dopisy.

Nakonec ženě odpojil v bytě elektrický proud. „Když vyšla z bytu, udeřil ji. Žena úder opětovala, útočník ale vytáhl z batohu kuchyňský nůž a zamířil s ním proti ženě,“ uvedla Ladmanová. Vyděšená začala křičet a násilník utekl. Zakrátko ho ale dopadli policisté a soud ho poslal do vazby.