Velké drama se šťastným koncem se minulý týden odehrálo na Domažlicku. Místního muže začala shánět jeho sestra z Prahy, která se mu čtyři dny nemohla dovolat na jeho mobilní telefon. Bála se, že se mu něco stalo, a tak nejdříve zavolala své známé. Ta ale byla od domu pohřešovaného daleko.

Pomoc souseda a doručovatelek

Žena tak zalarmovala sousedy a poštovní doručovatelky. „Soused prohledal dům, který byl odemčený, doručovatelky hledaly kolem domu. Ve vykopané jámě za stavením pak našly muže, který tady ležel na zádech. Přiběhl sem rychle soused a všichni mu pak poskytovali první pomoc,“ řekla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Několik dní v jámě

To už na místo dorazili místní dobrovolní hasiči a muže dostali z jámy ven, odnesli ho na ulici k sanitce záchranky a zavolali policii. „Zjistili jsme, že muž nedopatřením podklouzl a sám upadl do jámy za domem. Byl podchlazený, dehydrovaný a zmatený. Nebyl schopen uvést, jak dlouho v jámě byl. Zřejmě se jednalo o několik dní,“ dodala Brožová.

Skončil v nemocnici

Muže si do své péče převzali záchranáři a odvezli ho do nemocnice. „Policisté pak dům uzamkli a se souhlasem sestry nalezeného muže klíče předali sousedům. Velké poděkování za záchranu člověka z jámy tak patří pocinovickým občanům, poštovním doručovatelkám a členům Sboru dobrovolných hasičů Pocinovice,“ dodala Brožová.