Na sluníčku a s nejvyšší horou Šumavy Velkým Javorem za zády řešili ve středu tři čtvrtě hodiny obecní záležitosti. Židle si vtipně postavili tak, aby dodržovali rozestupy dva metry.

„Byla jen dvě místa, kde bychom se mohli sejít tak, abychom splnili podmínku rozestupů dva metry. Tím byla tělocvična ve škole a naše environmentální centrum. Tam se ale provádějí stavební úpravy, a v tělocvičně jsou zase ubytovaní vojáci, kteří hlídají hranici,“ řekl starosta Filip Smola.

Zvědavci je okukovali

Volba tak padla na hřiště. Vše vsadili na jednu kartu. Věřili, že bude svítit sluníčko a nebude pršet. To jim vyšlo. Netradiční zasedání zastupitelstva přitáhlo i zvědavce. Ti jednání sledovali z bezpečné vzdálenosti z tribuny, terasy a z nejbližšího okolí hřiště.

„Bylo to bezvadné. Jednání trvalo jen tři čtvrtě hodiny a projednávali jsme jen ty nejnutnější body, kde by hrozily nějaké sankce z prodlení. A hlavně se nám podařilo mimo jiné schválit po skoro dvouleté dřině nákup pozemku pro naše náměstí,“ dodal Smola. Kde bude jednat příští zastupitelstvo, se zatím neví.

VIDEO: Ministr Hamáček o velikonočních prohřešcích Čechů.

Video
Video se připravuje ...

Hamáček o velikonočních prohřešcích Čechů: Může nás to vrátit do horších časů. abl