Nejdříve vběhla srna pod kola auta Kia Sorrento na silnici mezi obcemi Chocomyšl a Kanice. Zraněné zvíře pak uteklo. „To bylo ve středu ráno v v půl šestý. Na místě jsme zajistili její srst. Škoda na autě je 20 tisíc korun,“ řekla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Za necelé dvě hodiny se pak na silnici mezi obcemi Libkov a Loučim střetl šofér vozu Peugeot Boxer s jelenem, který mu náhle vběhl do jízdní dráhy z pravé strany. Policisté opět zvíře na místě nenašli a zajistili jen jeho srst. I tady byla škoda na autě 20 tisíc korun.

Poslední nehoda se stala krátce před 22. hodinou. „Na silnici mezi Domažlicemi a Horšovským Týnem srazil řidič vozu Fiat Stilo srnu, která mu vběhla pod kola. Ani ona nebyla nalezena. Škoda na autě je opět 20 tisíc Kč,“ uvedla Brožová.

Pozor na pytláctví

Při srážce se zvěří vzniká škoda jejímu majiteli, kterým je většinou místní myslivecké sdružení. Proto zde platí povinnost oznámit dopravní nehodu policii. A to i v případě, že zvěř z místa utekla.

„Upozorňujeme řidiče, kteří by si usmrcené zvíře chtěli ponechat, že jejich jednání bude kvalifikováno jako trestný čin krádež či pytláctví, za který hrozí až dvouletý trest odnětí svobody,“ dodala Brožová. Od začátku roku srazila auta na Domažlicku už 63 zvířat.

VIDEO: To na Slovensku se může řidiči do cesty připlést i medvěd.