Nehoda se stala na silnici mezi Vidicemi a Olešnou, na rozhraní bývalých okresů Domažlice a Tachov. „Řidič (43) osobního vozu nepřizpůsobil rychlost jízdy, v pravotočivé zatáčce přejel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím nákladním vozidlem,“ popsala policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Při srážce se zranil jak řidič (61) kamionu, tak i osádka osobního auta. Řidič osobáku dokonce zůstal uvězněný ve zdemolované kabině. „Vystříhali jsme ho ven za pomoci hydraulických nůžek. Jeho spolujezdce (52) a řidiče kamionu jsme vyprošťovat nemuseli,“ řekl mluvčí hasičů Petr Poncar.

„Muže (52) jsme při vědomí se středně těžkým zraněním odváželi na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Plzni. Sem jsme také přivezli druhého muže (43). Oba pozemní cestou,“ uvedla mluvčí záchranky Mária Svobodová.

Třetí zraněný, řidič kamionu, skončil v nemocnici ve Stodu na jihu Plzeňska. Nehodu vyšetřují policisté. „U řidiče nákladního vozu byla dechová zkouška na alkohol negativní. U řidiče osobního auta jsme nařídili odběr krve,“ sdělila policejní mluvčí Dagmar Brožová.   

VIDEO: Bouračka tří náklaďáků.

Video
Video se připravuje ...

Bouračka tří náklaďáků na Jižní spojce. Jeden z nich zatarasil tři jízdní pruhy. Spojka uzavřena. Jiří Forman, Aktu.cz